sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Jännitystä

Se oli tavallinen tiistai-aamu. Edessä oli normaali 3kk neuvola joka tulisi myöhemmin mullistamaan maailmamme. Pienen Nomppiksen elämän. Jo huoneeseen kävellessämme neuvolan terkka katseli uteliaana vauvaa sen tarkemmin mitään sanomatta. Vaihdoimme normaaliin tapaan kuulumiset ja sitten aloimme mittailemaan vauvaa. Punnitsemisen ja mittaamisen ja muun ihmettelyn lomassa hän sen sitten teki. Otti puheeksi vauvan karsastavan silmän ja sanoi haluavansa varata ajan neuvolalääkärille jo aiemmaksi kuin 4kk neuvolalääkäriksi. Se aika olisi saman viikon perjantai.

Perjantai saapui ja mahassa oli kuristava tunne. Jännitystä. Kävelimme neuvolaan ja istuimme odottamaan. Aika kului ja kului ja lopulta kysyimme käytävällä olevilta terveydenhoitajilta missä lääkäri ottaa vastaan. He ohjasivat pitkän käytävän toiseen päähän. Odotimme siellä jonkin aikaa ja aikamme tuli ja meni. Ajattelin kävellä kysymään terkkareilta missä mennään. Käytävällä olleet terkat olivat ottaneet seuraavat perheet huoneeseensa ja kysyin asiasta eri terkalta. Hän sanoi ottavansa selvää ja kertoi lääkärin ottavan vastaan siellä missä ensin istuimme.Terkat olivat tulleet takaisin käytävälle juoruamaan ja sanoivat ohjanneensa meidät muka siihen missä ekaksi odotimme. Juu, eivät todella ohjanneet.

Pääsimme viimein lääkärin huoneeseen ja lääkäri kyseli tulomme syytä. Tutkiskeli vauvan silmiä kahdella erilaisella silmälampulla ja sanoi lopulta ettei hän olisi huolissaan karsastavasta silmästä. Enemmän häntä huolestuttaisi tuo toinen silmä. Hän ei saa siitä erottumaan minkäänlaista punaheijastetta. Lääkäri tahtoo tutkia vauvan muuten. Vauvan neurologinen kehitys saa moitetta. Se on hivenen jäljessä ikätadosta. Ei kannata päätä kuten ikätasoisesti kuuluu ja kävelyrefleksi ei ole sammunut. Herra seisoo kainaloista tuettuna paikallaan yhdellä jalalla ja nostelee toista jalkaansa. Lääkäri sanoo laittavansa kiireellisen päivystyslähetteen silmälääkärille ja toisen lähetteen neurologille.

Tulee maanantai ja saan puhelun silmäkeskuksesta. Pitäisi tulla käymään keskiviikkona tutkimuksissa. Samalla viikolla tulee lasten neurologian poliklinikalta kirje, ettei he näe kontrollin tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti