torstai 2. toukokuuta 2013

keskuslaskimokatetrin hakureissulla

Tänään olimme sairaalalla klo 7. Ilmoittauduimme hoitajalle ja saimme tietää missä huoneessa tämän reissun vietämme. Saimme huonekaveriksi lapsen jonka kanssa kuljemme hoidoissa näillä näkymin samaan tahtiin. On jännä seurata, että siinä missä toiselle soitetaan monta kertaa perään ja hoitajat käy jatkuvasti kertomaan mitä tapahtuu ja miksi ja kyselemässä tahtooko tietää jotain toinen joutuu itse soitteleen perään ja kyseleen koko ajan kaikesta saadakseen tietoa.

Tänään on ollut pitkä päivä. Aamu alkoi jo ennen kahdeksaa jolloin saatoin rakkaani leikkaussaliin keskuslaskimokatetrin laittoon ja luuydinnäytteen ottoon. Lapsen leikkaussaliin jättäessäni minulle sanottiin "varaudu 4 tuntiin" meni yli kolme ja kuulin hoitajan mainitsevan, että muruni saisi jo hakea takaisin osastolle. Haimme heräämöstä nukkuvan Nomppiksen ja menimme osastolle. Hoitaja siinä teippaili letkuja paremmin ja laittoi vaatteita vauvalle ja antoi särkylääkettä. Sen jälkeen jäimme odottelemaan Nomppiksen heräämistä ja syömistä. Meni jonkin aikaa ja kuulimme, että olivat saaneet soiton. Rakkaastani halutaan ottaa sydämen ultraääni ja voisimme mennä sinne heti.

Lähdimme ultraan ja kardiologi aloitteli ultraamista juuri kun Nomppis päätti herätä ja nostaa mekkalan MAI-TOOOOO huusi vauva ja hoitajalle tuli kiire hakea pullo. Lopulta pullon saatuaan vauva rauhoittui ja ultraaminen voitii  aloittaa kunnolla. Huolellinen ja kiireetön tutkimus osoitti, että vauvalla on hyvä sydän =) Pois lähtiessämme sydänlääkäri vielä muistutti sydänkäyrän otosta ja ei kauaa mennytkään kun labrasta tulivat ottamaan sydänkäyrän. Nomppis makaili tyytyväisenä samalla kun käyrää otettiin ja päättikin alkaa kohta nukkumaan.

Myöhemmin päivällä lääkäri tulee huoneeseen juttelemaan. Tähän mennessä tehdyt testit on kaikki ollut tulokseltaan loistavia ja vauva vaikuttaa oikein hyvin voivalle. Lääkäri kertoo kaikista niistä monista tapaamisista joita vielä tulee, sosiaalityöntekijää, fysioterapeuttia, näönkäytön kuntoutusohjaajaa ja vaikka mitä. Huomenna on vielä edessä koko vartalon magneettikuvaus, vatsan alueen ultra ja keuhkokuvat. Sitten vielä huomenna aloitetaan sytostaatit. Juttelemme enemmän sytostaattien vaikutuksista ja seuraamuksista.

En saa jäädä yöksi pienen viereen. osastolla on liian ahdasta. Juuri kun meinaan lähteä päättää Nomppis herätä maidolle ja päättää, että nyt on sopiva hetki seurustella. Nomppis menee hoitajien kanssa paperihommiin. Hoitajat lupailee mahdollisesti ottaa Nomppiksen kansliaan yöksi tai ainakin viedä itkuhälyttimen sänkyyn ja käydä katsomassa usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti