sunnuntai 5. toukokuuta 2013

kotilomalla

Aamulla tai oikeammin jo illalla ja yöllä ajattelin, että tänä aamuna vois koittaa vähän nukkua pakolla. Jonkin verran onnistuikin vaikka tuo toisiks pienin jostain kumman syystä päätti heräillä pitkin yötä. Aamupäivällä lähdimme toisiks isoimman kanssa hetkeksi sairaalaan. Lapsi ensin mietti hetken jääkö kotiin vai tuleeko mukaan ja päätti lopulta lähteä mukaan. Huonekaveri oli lähtenyt aamusta pelaamaan leikkihuoneeseen joten mukaan lähtenyt lapsi käytti tilaisuuden hyväkseen ja katsoi simpsoneita. Jonkin ajan kuluttua huonekaveri liittyi seuraan katsomaan.

Kun tulimme sairaalaan hoitaja toivotti tervetulleeks ja toi Nomppiksen vaunuissa jo ennenkuin ehdeimme saada takit pois päältä ja kysyi tahdommeko lähteä heti kotiin. Samalla hetkellä se iski. Nimittäin tajuntaan mikä sen ilkeän tunteen matkalla aiheutti. Unohdin kaukalon kotiin. Siinä hetki meni miettiessä soitanko miehelle vai antaako lääkäri luvan lähteä bussilla vai mitä tehdään ja lopulta päätämme tilata kaukalollisen taksin kunhan ensin hoitaja poistaa tippaletkun ja näyttää katetrin heparisoinnin ja syötäme ja kuivitamme vauvan ja vaihdamme omat vaatteet päälle. Meni aikaa liki pari tuntia osastolla kaikkien asioiden hoitamisessa ja lapset ehtivät katsoa suuren osan simpsoneista kaksistaan ja vähän juttelemaan. Lopulta lähdemme kotia kohti yölomalle. Huomenna teemme osastolle palatessa mutkan neuvolan kautta. Käymme moikkaamassa vanhaa neuvolantätiä (vaihtui uuteen muuton myötä :'(  ) ja tervehdimme neuvolalääkäriä 4kk neuvolan merkeissä. Päätimme lopulta neuvolan terkan kanssa pitää 4kk neuvolan lääkärin kanssa jotta hekin pysyvät tilanteesa kärryllä ja lääkärillä on mahdollisuus kysyä jos tahtoo jotain tietää.

Pääsemme kotiin ja huomaamme tulevamme tyhjään kotiin. Mies on jossain menossa, yksi lapsista on mummulassa ja loput miehen mukana. Nopea soitto riittää kertomaan miehen olevan jo palaamassa kotiin päin. Menee jonkin aikaa ja miehen puhelin soi. Alamme pukemaan ja lähdemme ulos. Miehen äiti ja sisko ja Nomppiksen kummi ovat tulossa käymään. Miehen äidin mies on ollut juuri flunssassa joten sovimme tapaavamme ulkona pikaisesti :( Olisi ollut hauska pystyä turisemaan kunnolla lämpimän kahvikupillisen merkeissä. No, toisella kertaa kun kaikki ovat kunnolla terveinä. Me eletään nyt loppuvuosi pöpökammoista elämää. Ei sairaita vieraita kotiin eikä sairaille kotiin vieraiksi.

Vierailla oli ihania tuliaisia. Karkkia, vaatteita, nalle Nomppikselle, pari ihanaa käsityölehteä ja sen sellaista. Kotona olevilla Nomppiksen isoveljillä on ollut hauska ilta herkutellessa ja leikkiessä.

Kello on nyt n. 19.50 ja Nomppis on nukkunut parisenkymmentä minuuttia omassa sängyssä. On ihanan kotoinen tunnelma. Hiljainen, suorastaan järkyttävän hiljainen mutta niin ihanan kotoisa tunnelma. Rakkaani nukkuu omassa sängyssään harsoa hypistellen ja nuuskutellen <3 <3 <3

1 kommentti:

  1. mukava oli nähdä siinä pihallakin. sitten kun kaikki on kunnossa niin paremmat treffit ja jahka kesä koittaa niin voi paremmin ulkonakin viettää aikaa. hurjasti oli kummipoika taas kasvanut. vähän haikea mieli.. seuraavan kerran näemme vasta teidän helsingin reissun jälkeen.. mutta poika on onneksi sama, vaikka toista silmää ei olekaan, ainakaan omaa, ihana nomppis <3

    VastaaPoista