tiistai 21. toukokuuta 2013

viimeistä viedään

On viimeinen ilta ennen leikkausta. Viimeinen ilta kun lapsellani on vielä kaksi silmää. Laitoin juuri lapseni silmään viimeisen tipan. Nukutin poikani viereeni viimeisen kerran kaksisilmäisenä. Ilmassa on selvää lopullisuuden tuntua. Fiilis on melko kuristava. Jokaista lihasta kehossani puristaa. Koko keho huutaa, tahtoo kaapata vauvan syliin ja paeta. Mutta ei voi. On vain annettava lapsi huomenna vieraiden ihmisten hoivaan. Ihmisten, jotka rikkovat ehjän täydellisen vauvani lopullisesti. Huomisen päivän jälkeen ei mikään ole enää ennallaan. Huomisen jälkeen on vauvani kauniin sinisen silmän tilalla lopun lapseni elämän tyhjä kuoppa. Kuoppa joka tullaan jossain välissä täyttämään surkealla jäljitelmällä. Kauniilla, mutta surkealla kopiolla alkuperäisestä.

Viimeisen kahden viikon aikana olemme olleet melkein viikon täydessä eristyksessä vastustuskyvyn totaalisen romahtamisen takia. Onneksi onnistuimme välttämään infektiot. Viimeisen viikon aikana olemme eläneet kolmenlaista elämää. Ensin täysin eristettyä jolloin kaikki kontakti vieraisiin ihmisiin sai vauvalla olla vain ulkoilmoissa, elämää jolloin elimme suhteellisen normaalisti (juhlistimme jopa äkillisesti alkanutta vapauttamme vierailemalla Nomppiksen kanssa Nomppiksen kummitädillä ja ulkoilemalla kunnolla) ja tätä lopullisuudentunteen täyttämää elämää. Huomenna on hoitojen rankin päivä. Antoisin, mutta henkisesti ja fyysisesti rankoin. Huominen poistaa jäytävän leviämisen pelon tuoden samalla hoitojen vaikutuksen lopullisuuden konkreettisesti käsin kosketeltavaksi.

Illalla Nomppiksella oli narinafiilis. Vauva tahtoi viereen nukkumaan. Kaverilla on selvä aavistus siitä, että jotain mullistavaa on tapahtumassa huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti